8 Mart 2015 Pazar

'Felsefe'ye Çağrı



Sevgili felsefe dostları;

İçerisinde bulunduğumuz zaman dilimi bizleri yeniden belli soruları açığa çıkartmaya zorluyor.

Bugün her birimiz; soruların olmadığı, hırsın, savaşların, gücün, belli türden çekişmelerin, ahlaksız, vicdansız verilerin evet sadece verilerin olduğu hazin bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bütün bu can sıkıcılıkların arasında bütün bu toplumsal ve bireysel yoğun, hızlı, boğucu ve hatta artık dayanılmaz gündemlerimizin dışında bir-iki gün mola verip ve önümüze bir paket olarak sunulmuş bunca ‘şeye’ bir dur deyip, ‘Felsefe’ye’, Felsefe’nin İmkânı’na çağırıyoruz sizleri.

Bu kongreyle; ‘Bilginin İmkânını’ tekrardan sorgulamaya, ‘Varlık ve İmkân’ bahsinde metafizik zıtlaşmalarımızın sonunu bulmaya ya da bulamamaya, ‘felsefi’ düşünüşten uzaklaştırılmaya çabalanan; ‘Estetik’, ‘Ahlak’ ve ‘Tarih’ gibi disiplinleri ‘felsefeyle’ tekrardan ele almaya, ‘Türkiye’de Felsefenin İmkânında’ ise nefes aldığımız çevrenin hayat odalarına ve varlığına ‘felsefece’ değinmeye çağırıyoruz sizleri.

18 Nisan 2015 kadar eğer sizler de bu konu ve başlıklarda tebliğlerinizi ‘sunmak’ istiyorsanız, bizlere aşağıdaki adresten sadece özet metinlerinizi göndermeniz yeterli. Kongremiz için tam metin zorunluluğu kongre sonrası ileri bir tarih için bulunuyor. Tebliğcilerin konaklama giderleri ise Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nce karşılanıyor. Ayrıca kongremizde Ali Utku ve Cüneyt Kaya hocalar, çağrılı konuşmacılar olarak felsefe gönüllüleriyle buluşacak.

25-26 Nisan 2015 Tarihinde ‘Felsefe’nin İmkânı’ başlığıyla gerçekleşecek kongremize bütün felsefe gönüllülerini davet ediyoruz.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi
Sakarya Üniversitesi Felsefe Topluluğu


Kongreye dair takvim ve gerekli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yer ve Zaman Bilgileri

Sizlerin katkılarıyla SAÜ Felsefe Topluluğu ve Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin ev sahipliğinde Marmara Felsefe Kongresi 25-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Sakarya’da gerçekleşecektir. Kongre’ye sadece lisans ve lisansüstü öğrencileri bildiri gönderebilir.



Son Özet Metin Gönderimi 
18 Nisan 2015 Cumartesi

marmarafelsefe@gmail.com



Konu Başlıkları:
Felsefenin İmkânı

Bilgi’nin İmkânı

Varlık ve İmkân
Ahlâk ve İmkân
Estetik ve İmkân
Türkiye’de Felsefenin İmkânı
Tarih’te Felsefenin İmkânı
Felsefe Tarihi ve Felsefe



İletişim Bilgileri
Kongre Sorumluları: 
Selçuk Avcıoğlu Tel: +90 0531 217 67 29
Büşra Mercan Tel: +90 0536 995 02 66

 Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi

Arabacıalanı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi
No: 328 Serdivan, Sakarya
fikirvesanat.org